Siirry pääsisältöön
 Merkkiotsikko

Mango: tuulahdus espanjalaista muotia

Mango on espanjalainen naisten, miesten ja lasten vaatteita suunnitteleva, valmistava ja markkinoiva yritys. Sen juuret ulottuvat vuoteen 1984, jolloin sen perustivat Turkista Espanjaan muuttaneet Isak Andic ja hänen veljensä Nahman Andic. Brändin ensimmäinen nettisivu avattiin jo vuonna 1995 ja vuonna 2000 se avasi ensimmäisen Mango online storen. Miehille suunnattu mallisto julkaistiin vuonna 2008 ja se nimettiin uudelleen vuonna 2014. Jalkapallolegenda Zinedine Zidane toimi kampanjan keulahahmona. Naisten vaatteiden puolella Mangon muusana ovat toimineet esimerkiksi huippumallit Kate Moss ja Miranda Kerr. Korkean profiilin kasvojen hankkiminen ja saaminen merkin kampanjoihin kertoo siitä, että yritys on pyrkinyt toden teolla rakentamaan brändiään ja tekemään siitä uskottavan laatumerkin. Tämä onnisuu erittäin hyvin tunnettujen ja arvostettujen kasvojen avulla. Sanomattakin on selvää, että brändin vaatteita on tilattavissa tämän sivuston kautta.

Mihin Mango tähtää?

Mango perustettiin alkujaan siksi, että haluttiin tarjota vaatteita nuorelle, urbaanille naisasiakaskunnalle. Tähtäimessä oli tarjota viimeisempien muotitrendien mukaan tehtyjä vaatteita kohtuulliseen hintaan. Osa yrityksen missiota on olla maailmanlaajuisesti saatavilla. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Mango on perustanut liiketoimintansa kolmelle peruspilarille. Nämä ovat sen ihmiset, prosessit ja teknologia. Yrityksen mukaan nämä aspektit ovat olleet avainasemassa, kun se on kasvanut kansainvälisesti. Nämä tekijät ovat olleet myös mukana siinä, että brändi on tunnistettu esimerkiksi menestyksekkäästä liiketoiminnasta. Menestyvä brändi ei kuitenkaan lepää laakereillaan, se on itsestään selvää. Yrityksen on keksittävä itsensä uudelleen ja luotava uusia tulokulmia, joilla se saa etua kilpailijoihinsa nähden. Tämä on yksi asia, johon Mango sanoo panostavansa. Yritys on tehnyt selvästi jotakin oikein, sillä he ovat kasvaneet tavoitteensa mukaisesti maailmanlaajuiseksi yritykseksi, jolla on kauppoja ympäri maailmaa: niitä on Aasiassa, Afrikassa, Amerikan mantereella, Euroopassa sekä Oseaniassa. Merkin tuotteita on saatavissa myös tässä online shopissa.

Mango - Motivaatio ajaa yritystä eteenpäin

Ilman kunnollista motivaatiota ei ole mahdollista rakentaa menestyvää liiketoimintaa. Isak Andic, joka on Mango- yrityksen suurin osakkeenomistaja, sai ensimmäisen kosketuksensa vaatekauppaan myytyään Intiasta ja Aasiasta tuotuja t-paitoja ystävilleen. Tästä rohkaistuneena hän laittoi myyntipaikan pystyyn. Hän toi maahan pääasiassa naisten vaatteita, jotka sitten laitettiin myyntiin espanjalaisissa hyllyissä. Vuonna 1984 hän avasi ensimmäisen oman myymälänsä Mango -nimen alla. Nimi juontaa siitä, että hän oli törmännyt kyseiseen hedelmään Filippiineillä lomaillessaan. Nopeasti hän laajensi toimintaa muualle Espanjaan ja hiljalleen ympäri maailman. Tämä noudattaa yrityksen missiota ”olla läsnä kaikissa maailman kaupungeissa”. Mango on luonnollisesti tietoinen kilpailijoistaan, joita ovat esimerkiksi Giorgio Armani, Gucci ynnä muut. Yrityksen arvot ovat ihmisyys, harmonia ja kiintymys. Tämän saavuttamiseksi yritys on kehittänyt konseptin, joka yhdistää nykyaikaisia ketjumyymälöiden naisille suunnattuja vaatteita muotitalojen luomuksiin. Tämä konseptin on luut selvästikin toimiva, siitä kertoo yrityksen menestys. Osta nyt helposti ABOUT YOU- verkkokaupasta.