Siirry pääsisältöön
Kirjaudu sisään
Toivelista
Ostoskori

Stay Fresh
Urheiluvaatteiden pesuopas

Stay Fresh Urheiluvaatteiden pesuopas
Urheiluvaatteiden pesuopas179

Auttaaksemme sinua pitämään parempaa huolta rakkaista kuntosalivaatteistasi kokosimme yhteen parhaat vinkit, joiden avulla voit pitää treenivaatteesi raikkaina ja freesin näköisinä mahdollisimman pitkään.

Erottele pyykit oikein toisistaan

Erottele urheiluvaatteesi muista vaatteista, jotka aiot pestä. Lajittele ne värin mukaan: tummat tummien kanssa, värilliset värillisten kanssa ja valkoiset valkoisten kanssa. Käännä vaatteet nurinpäin, jotta ne puhdistuvat paremmin. Näin suojaat myös värejä.

Stay Fresh Urheiluvaatteiden pesuopas

Valitse urheiluvaatteille tarkoitettu pyykinpesuaine

Urheiluvaatteille tarkoitettu pyykinpesuaine on olemassa syystä – se on suunniteltu torjumaan luonnollista hajua ja syväpuhdistamaan kosteutta siirtäviä kankaita ja synteettisiä materiaaleja. Valitse mahdollisimman hellävarainen vaihtoehto, sillä se ei yleensä sisällä vahvoja kemikaaleja, kuten valkaisuainetta, fosfaatteja tai entsyymejä, jotka voivat vahingoittaa ja hajottaa tiettyjä kankaita, mutta tekevät silti työnsä kunnolla.

Stay Fresh Urheiluvaatteiden pesuopas

Valitse oikea pesulämpötila

Pese urheiluvaatteet kylmemmässä vedessä – noin 20 °C:ssa tai 30 °C:ssa. Kuuma vesi saattaa vahingoittaa treenivaatteitasi enemmän kuin auttaa, sillä äärimmäinen lämpö voi itse asiassa heikentää vaatteiden joustavuutta ja johtaa vaatteiden kutistumiseen ja lyhyempään käyttöikään.

Stay Fresh Urheiluvaatteiden pesuopas

Poista tahrat ja hajut

Tahrojen kohdalla suosittelemme käsinpesua siihen sopivalla pyykinpesuaineella ja taputtelemalla tahraa varovasti sienellä. Hajujen poistamiseksi voit aina luottaa hyvään hajunpoistoaineeseen tai kokeilla hajusuihketta, joka pitää kuntosalivarusteesi raikkaina pidempään. Jos haluat täysin luonnollisen hajunpoistoaineen, voit laittaa puoli kupillista valkoviinietikkaa pyykinpesukoneesi huuhteluainelokeroon. Hyvästi tahroille ja hajuille!

Stay Fresh Urheiluvaatteiden pesuopas