Siirry pääsisältöön

Vinkit, mitä sinun tulee tietää
Kuinka huollat vaatteitasi

Vinkit, mitä sinun tulee tietää Kuinka huollat vaatteitasi
Kuinka huollat vaatteitasi161

Vaatteista huolehtiminen ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää – sinulle, vaatteillesi sekä planeetallemme. Tässä on muutamia käytännön vinkkejä ja niksejä, joilla voit pidentää vaatteidesi käyttöikää ja pitää ne paremman näköisinä pidempään.

Kuivaa vaatteesi huoneilmassa tai ulkona

Kuivaa vaatteesi huoneilmassa äläkä kuivausrummussa. Näin takaat, että ne säilyttävät muotonsa, värinsä ja joustavuutensa. Tämän lisäksi planeettamme ja sähkölaskusi kiittävät.

Valitse pesulämpötila viisaasti

Mikäli voit, pese vaatteet alhaisemmissa lämpötiloissa, kuten 20/30 asteessa. Se suojaa vaatteitasi, estää vaatteiden väriä haalistumasta sekä minimoi kutistumisriskin. Tämän lisäksi planeettamme ja lompakkosi kiittävät.

Vinkit, mitä sinun tulee tietää Kuinka huollat vaatteitasi

Käytä hellävaraista pesuainetta

Valitse hellävarainen pyykinpesuaine, joka sopii herkälle iholle eikä sisällä kemikaaleja. Teet palveluksen itsellesi ja intiimialueillesi. Hellävaraiset pyykinpesuaineet eivät yleensä sisällä vahvoja kemikaaleja, kuten valkaisuainetta, fosfaatteja tai entsyymejä, jotka voivat vahingoittaa ja hajottaa tiettyjä kankaita, mutta tekevät silti työnsä kunnolla.

Vinkit, mitä sinun tulee tietää Kuinka huollat vaatteitasi

Pienilläkin teoilla on väliä

Pese vaatteet nurinpäin ja poista tahrat käsin sienellä ja erityisellä pesuaineella varovasti taputellen. Jos haluat täysin luonnollisen hajunpoistoaineen, voit laittaa puoli kupillista valkoviinietikkaa pyykinpesukoneesi huuhteluainelokeroon. Jotta suosikkineulepusero näyttäisi aina yhtä hyvältä kuin uutena, poista nukka nukanpoistokoneella tai nukkakammalla. Vaatteiden hoito on helppoa ja auttaa vaatteita kestämään mahdollisimman pitkään. Näillä pienillä ympäristöteoilla voi päästä pitkälle!

Vinkit, mitä sinun tulee tietää Kuinka huollat vaatteitasi