Siirry pääsisältöön
Kirjaudu sisään
Toivelista
Ostoskori

Kaikki, mitä sinun tulee tietää
Alusvaatteiden pesuopas

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Alusvaatteiden pesuopas
Alusvaatteiden pesuopas266

Puhutaanpa asiasta, josta monet meistä eivät usein puhu – kuinka hoidat alusvaatteitasi oikein, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään. Kyllä, alusvaatteet vaativat erityistä huomiota, ja on olemassa erityisiä tapoja pestä ne täysin puhtaiksi ja pidentääksesi niiden käyttöikää.

Erottele pyykit oikein toisistaan

Varaa hieman aikaa alusvaatteiden lajitteluun ja erottele ne muusta likapyykistä, sillä ne tulee yleensä pestä eri lämpötiloissa. Lajittele sitten alusvaatteet värin mukaan: tummat tummien kanssa, värilliset värillisten kanssa ja valkoiset valkoisten kanssa.

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Alusvaatteiden pesuopas

Valitse hellävarainen pesuaine

Valitse hellävarainen pyykinpesuaine, joka sopii herkälle iholle eikä sisällä kemikaaleja. Teet palveluksen itsellesi ja intiimialueillesi. Hellävaraiset pyykinpesuaineet eivät yleensä sisällä vahvoja kemikaaleja, kuten valkaisuainetta, fosfaatteja tai entsyymejä, jotka voivat vahingoittaa ja hajottaa tiettyjä kankaita, mutta tekevät silti työnsä kunnolla.

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Alusvaatteiden pesuopas

Valitse oikea pesulämpötila

Korkeat lämpötilat tappavat paljon paremmin bakteerit pesukoneessa, joten pese alusvaatteet 60 °C:ssa. Jos alusvaatteesi on valmistettu herkästä materiaalista, valitse lämpötilaksi 40 °C.

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Alusvaatteiden pesuopas

Muita vinkkejä

Muista tarkistaa pesulapun ohjeet ennen pesua, jolloin materiaali tulee varmasti pestyä oikein. Valitse tahrojen poistoon geelimäinen tahranpoistoaine, sillä se imeytyy erittäin tehokkaasti ja on hellävarainen. Esikäsittele vaatteesi levittämällä erityistä tahranpoistoainetta vain tahraan, jolloin tahra poistuu pesussa. Kuivaa alusvaatteet huoneilmassa äläkä kuivausrummussa. Näin takaat, että ne säilyttävät muotonsa, värinsä ja joustavuutensa. Myös planeettamme ja sähkölaskusi kiittävät.