Siirry pääsisältöön

Rakasta vaatekaappiasi

Kun pidät suosikkivaatteistasi asianmukaista huolta, voit nauttia niistä pidempään. Sillä, jos millä, on positiivinen vaikutus myös planeettaamme. Opi yksinkertaisia, nopeita ja käytännöllisiä vinkkejä vaatteiden korjaamiseen, puhdistamiseen, mutta myös niiden muokkaamiseen ja käyttötarkoituksen muuttamiseen kokonaan uusiksi vaatekappaleiksi. Näin pidennät vaatteidesi käyttöikää ja yhteistä aikaanne. Oletko valmis toimintaan?
Vaatteiden korjaaminen
Elvytä vaatteesi näillä fiksuilla peruskorjausvinkeillä, jotka säästävät aikaa ja jopa matkan ompelimoon.
Uuden napin ompeleminen Roikkuuko nappi kirjaimellisesti yhden langan varassa? Korjataan se. Tässä on idioottivarma tapa ommella uusi nappi.
Reiän paikkaus Onko vaatteissasi reikä, eikä sinulla ole ompelutarvikkeita? Tässä on helppo tapa korjata reiät käyttämällä paikkaa, leivinpaperia ja silitysrautaa.
Korjaa repeytynyt sauma Repesikö sauma, ja pitääkö se saada korjatuksi heti? Se on helpompaa kuin miltä se kuulostaa – tarvitset vain sakset, neulan ja lankaa. Kokeillaan yhdessä.
Vaatekikat
Tutustu hauskoihin, nopeisiin ja luoviin tapoihin päivittää ja muokata suosikkivaatteitasi ja antaa niille toinen mahdollisuus.
Tee huivistasi kypärähuppu Kypärähuppu on trendikäs asuste kylmään vuodenaikaan, ja sen tekemiseen tarvitset vain suosikkihuivisi. Tee näin:
Piristä tennareitasi Onko vaatekaapissasi liikaa tennareita ja kaipaat jotain erityistä? Päivitä valkoiset tennarisi itse kotona – freesaa ne kuin ammattilainen.
Tee mekostasi tyköistuvampi Onko mekkosi liian väljä? Kokeile tätä kikkaa, jolla loihdit täydellisen istuvuuden vyötärölle ja johon et tarvitse lainkaan ompelukonetta, vaan ainoastaan kaksi hakaneulaa sekä narua tai nauhaa.
Vaatehuolto
Anna vaatteillesi asianmukaista hoitoa näiden yksinkertaisten vinkkien avulla, jotta ne kestävät pidempään ja näyttävät upeilta kauan.
Kuinka pesulapun hoito-ohjeita tulisi tulkita Kaipaako uusi vaatteesi puhdistusta, mutta et todellakaan tiedä, mitä pesulapun ohjeet tarkoittavat? Me autamme sinua! Kokosimme yhteen kaikki yleisimpien pesuun, kuivaukseen ja silitykseen liittyvien symbolien merkitykset.
Vinkkejä villan hoitoon Villa on herkkä kuitu, joka vaatii asianmukaista hoitoa. Auta vaatteitasi kestämään pidempään vinkeillämme.
Vinkkejä farkkujen hoitoon Farkku on kestävä kangas, joka voi asianmukaisella hoidolla pysyä hyvänä useita vuosia. Seuraavat vinkit auttavat sinua pitämään suosikkifarkkusi uudennäköisinä pitkään.
Vaatteiden muokkaaminen
Muokkaa suosikkivaatteitasi itsellesi ja tyylillesi sopiviksi näiden nopeiden ja helppojen vinkkien avulla.
Hihojen lyhennys Ovatko hihasi liian pitkät? Niiden korjaamiseen on nopeampi ratkaisu kuin ompelijalla käynti – tarvitset vain liidun, lankaa, sakset, mittanauhan ja ompelukoneen.
Farkkujen lyhennys Ovatko farkkusi liian pitkät vai haluatko vain antaa niille uuden ilmeen? Tässä on nopea ja yksinkertainen tapa lyhentää farkut itse, vaikka olisit ompelussa aloittelija.
Helman lyhennys Onko hameesi liian pitkä vai haluatko vain päivittää sitä hieman? Helman lyhentämiseen tarvitset vain liidun, viivoittimen, helmanauhan, silitysraudan ja sakset. Tässä ohjeet:
Haluatko lukea lisää toimistamme?